- Ingrediënten:
- Gemengde eetbare paddestoelen (zoals cantharellen, oesterzwammen, of shiitakes): vers geplukt in het bos.
- Arborio-rijst: voor risotto.
- Ui en knoflook: fijngehakt.
- Groentebouillon: zelfgemaakt of van goede kwaliteit.
- Verse kruiden zoals tijm en peterselie.
- Parmezaanse kaas: geraspt.
- Olijfolie, zout en peper naar smaak.
- Bereiding:
- Bak de fijngehakte ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn.
- Voeg de Arborio-rijst toe en bak kort tot de rijst glazig is.
- Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en roer regelmatig tot de rijst gaar is.
- In een andere pan, bak de schoongemaakte paddestoelen met tijm en peper tot ze gaar zijn.
- Meng de paddestoelen door de risotto, voeg verse peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met geraspte Parmezaanse kaas voor het opdienen.