Paddestoelenrisotto

  • Ingrediënten:
    • Gemengde eetbare paddestoelen (zoals cantharellen, oesterzwammen, of shiitakes): vers geplukt in het bos.
    • Arborio-rijst: voor risotto.
    • Ui en knoflook: fijngehakt.
    • Groentebouillon: zelfgemaakt of van goede kwaliteit.
    • Verse kruiden zoals tijm en peterselie.
    • Parmezaanse kaas: geraspt.
    • Olijfolie, zout en peper naar smaak.
  • Bereiding:
    1. Bak de fijngehakte ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de Arborio-rijst toe en bak kort tot de rijst glazig is.
    3. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en roer regelmatig tot de rijst gaar is.
    4. In een andere pan, bak de schoongemaakte paddestoelen met tijm en peper tot ze gaar zijn.
    5. Meng de paddestoelen door de risotto, voeg verse peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
    6. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas voor het opdienen.