Tweede plant-dag Voedselbos verplaatst naar 9 maart

Beste mensen,

In verband met verhindering van een aantal belangrijke “planters” hebben we de plantdag een week opgeschoven. Dat heeft natuurlijk een risico dat er anderen weer niet kunnen, maar we moesten een keuze maken.
We krijgen voor 9 maart een groot aantal (25-30) bomen voor het Notenbos. Bomen vergen meer plant-aandacht dan de eerdere struiken voor de snoephaag. Vandaar dat we in kleine groepjes gaan werken van 3 a 4 personen onder leiding van een vrijwilliger die we “plant-baas” noemen, die extra instructies hebben ontvangen. De plantgaten zijn al aangegeven met piketpaaltjes. 🌳🌳🌳

We hopen natuurlijk weer op een grote opkomst, graag even aanmelden via info@voedselboshuizen.nl zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.🙏

We beginnen weer om 13 uur vanaf de Kinderboerderij, waar we de groepjes samenstellen. Ieder groepje krijgt een notenboom-soort toegewezen, van de ene soort zijn er meer dan van de andere. Dus als de eerste groepjes klaar zijn, verdeel jezelf dan over de andere groepen. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers zijn we na 1 a 2 uur klaar.
Kinderen zijn ook weer welkom om mee te komen, om takken en eikels te rapen. Koffie, thee of ander drinken weer te halen bij de Kinderboerderij voor onze rekening, kinderen mogen ook een ijsje of een zakje chips. Toiletten zijn beschikbaar in de Kinderboerderij.

Het plantseizoen stopt eind maart, we gaan in het najaar verder met de andere onderdelen van het voedselbos zoals het fruitbos, het smaken-laantje en verschillende hagen. Lees de nieuwsbrieven voor extra informatie en andere activiteiten zoals lezingen, beheer-werk e.d.

We hopen jullie te zien op 9 maart! 🌳🌳🌳

Met groene groeten,
namens het hele team
Margot Leeuwin